3 Kasım 2009 Salı

Domuz Gribi Belirtileri Nelerdir?

Mevsimsel gribe benzeyen belirtiler; ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, genel vücut ağrısı, halsizlik ve bitkinlik. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülüyor. Ağır vakalarda solunum yetmezliği ortaya çıkıyor. Ancak bazı vakalarda hiçbir belirti görülmüyor, bazı vakalar da ölümle sonuçlanabiliyor. Amerikan Hastanesi Klinik Labaratuvardan Dr Erhan Palaoğlu gençlerin ve orta yaştakilerin risk altında olduğunu söylüyor.

Ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, halsizlik, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı ve akıntısı ile başlıyor. Normal seyrinde 3-7 günde iyileşiyor. Fakat yaşlı, çocuk ve direnci kıran ek hastalığı olanlarda sinüzit, zatürree, orta kulak iltihabı veya tüm vücuda yayılması ile kalp dokularının bile iltihaplanabileceği ciddi tablolara dönüşebiliyor. Şeker, kalp ve kronik akciğer hastalığı olanlarda, bu hastalıkları kötüleştirebiliyor. En ağır geçirenler çocuk ve yaşlılar.

0 yorum:

Anahtar Kelimeler :

Domuz Gribi,Domuz gribi öldürücü müdür?,Domuz Gribi Belirtileri,Domuz gribi aşısı,domuz gribi nasıl bulaşır?,domuz gribi tedavisi,domuz gribi nasıl anlaşılır?,domuz gribi aşısının yan etkileri,domuz gribi maskesi,domuz gribi son durum,domuz gribi haberleri,domuz gribi risk grubu